Община град Добрич информира гражданите, че на 01.07.2022 г. при подходящи метеорологични условия ще се извърши обработка срещу кърлежи около детски площадки и Градски Парк "Свети Георги“. Обработката ще се провежда в утринните часове между 6. 00 - 8 .00 часа. За да бъдат те успешни, са необходими благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. При наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

На обработените места ще бъдат поставяни указателни табели съдържащи, информация за часа на обработката, използвания препарат, карантинния срок и телефон за връзка с изпълнителя.

Въпреки всички мерки предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или "Бърза помощ“.