***

София.

От 10.00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности на бул. Ломско шосе“ при ул. "107-ма“.

***

София.

От 11.00 часа представители на ръководството и актива на ПП АБВ бъдат пред руското посолство в София, за да кажат на изгонените от България представители на дипломатическата мисия на Руската Федерация у нас, че не са сами.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Съюзът на слепите в България организира пресконференция, на която ще бъде представенa реализацията на проект "Разработване на синтезатор на българска реч за нуждите на хората със зрителни увреждания" финансиран от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

***

София.

От 11.00 часа в Международния център на УниКредит Булбанк (ул. "Аксаков" 8, София) ще се проведе официалното представяне на Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз

***

София.

От 11.00 часа на ул. "Лавеле“ № 30 Музеят на МВР отваря вратите на обновената си изложбена зала за постоянна експозиция на тема "История на Министерството на вътрешните работи. Посетителите ще могат да проследят във времето възникването, организацията и дейностите, изпълнявани от ведомството. Изложбата съдържа оръжия, униформи, наградни знаци, технически средства, ползвани при разкриване на престъпления, вещи на служители, веществени доказателства, документален и снимков материал, събрани и съхранени през годините.

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на тема: "Българо-руските отношения пред непознати предизвикателства". Организатори на пресконференцията са КОАЛИЦИОНЕН СЪВЕТ "БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ“ И ПП АБВ

***

София.

От 16.30 часа пред сградата на Президентството на Република България Национално движение "Хан Кубрат" организира протест. От движението настояват "Продължаваме Промяната“ да върне мандатът на президента Румен Радев.

***

София.

От 17.00 часа на "Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме промяната", за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

***

София.

От 17.00 часа в Изложбена зала "Архиви“ , ул. "Московска“ № 5 ще бъде открита изложбата "Стари балкански фотографии“.

Тя е съвместен проект на Държавна агенция "Архиви“ на Република България и Държавния архив на Република Северна Македония и включва фотографии от втората половина на XIX до трийсетте години на ХХ в.

***

София.

От 18.00 часа в Галерия "Контраст“ на ул. "Цар Самуил“ №49, София 1000 ще бъде открита Експозиция "Голямото синьо: Нови хоризонти“ , самостоятелна изложба на Валентин Бакърджиев



***

София.

От 19:00 часа на сцената на Музикалния театър гостува мюзикълът “Някои го предпочитат горещо“ на Народен театър - Ниш, Сърбия. Спектакълът е част от Софийския фестивал на музикалния театър. Мюзикълът е по мотиви от едноименната филмова комедия от 1959 година на Били Уайлдър.

***

Белене.

От 16.00 часа в Крайдунавски парк, гр. Белене ще се проведе фестивалът "Нощ на прилепите“ – част от изпълнение на дейност "Работа със заинтересовани страни“ по проект "Хабитат Дунав“. Фестивалът има четвъртвековна традиция в повече от 30 страни, сред които България и останалите държави в Европейския съюз, САЩ, Австралия.

***

Варна.

От 14.00 часа в зала"Николай Петров " се открива 48-та Национална астрономическа конференция, която е включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН за 2021/22г.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА щ бъдат представени данни от социологическо проучване за медийната консумация на българите и отношението им към журналистиката, направено по проект "Медийната система и журналистическата култура в България". Проучването е извършено от агенция "GConsulting" и ще бъде представено от социолога Живко Георгиев. Доц. Иво Инджов - ръководител на проекта, и проф. Илиана Павлова от Великотърновския университет ще информират за напредъка в осъществяването му.

***

Пловдив.

От 16.00 часа, на адрес: бул. Кукленско шосе 40 ще се състои откриването на завода на фирма Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД

***

Панагюрище.

От 16.00 часа ще се състои откриване на Хаджидимитрова (синя) къща в Исторически музей - Панагюрище.

***

Стара Загова.

От 19.00 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се проведе танцово шоу "Училище по танци“ на "Ес Ти Денс“. Специално участие ще вземат дуо "Канцоне“.

***

Шумен.

От 18.30 часа в голяма зала на ДКТ "Васил Друмев ще се проведе Годишен концерт "Покана за танц“ на школата по балет към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов“ с преподаватели Светла Денчева и Юлия Николова