Различни наказания наложи Районен съд – Варна за държане на наркотици, съобщиха от съда. 27-годишен мъж от Плевенско е хванат с наркотик в следобедните часове на 29 януари миналата година по ул. "Пробуда“ във Варна. Полицейски служители при обход забелязали съмнителното поведение на мъжа, като при извършената му регулярна проверка се установява, че той държи в себе си полиетиленово пликче с кристално вещество – метамфетамин. Намереното високорисково наркотично вещество е около 13 грама и представлява маловажен случай. Подсъдимият има предходно осъждане. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на 27-годишния подсъдим бе наложено наказание "глоба“ в размер на 300 лева. В негова тежест са и сторените по делото разноски.



22-годишен младеж, неосъждан досега, е установен при проверка на 12 юни тази година във Варна да държи без надлежно разрешително кокаин и марихуана. Откритите у него наркотични вещества са оценени на обща стойност за около 200 лева. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.



Също за държане на наркотик, Варненският районен съд наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок на 23-годишен младеж, хванат с високорисково наркотично вещество на 21 август 2019 г. При проверка на тази дата у него са открити опаковки с метамфетамин и марихуана, на обща стойност за около 100 лева. Подсъдимият е осъждан.



Веществените доказателства по делата - остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.