Община Ловеч ще помогне за провеждането на "Джаз под звездите на Деветашкото плато“ , организиран от сдружение "Деветашко плато“, съобщиха от общината. Общинските съветници на 30 юни 2022 г. решиха с 24 гласа "За“, без гласове "Против“ и един глас "Въздържал се“ да се отпуснат 1000 лева на организаторите. Предложението бе на общинския съветник Валентина Митева, а писмото за подкрепа е от Ива Таралежкова, председател на УС на сдружението.

Фестивалът се провежда от няколко години на поляната до пещерата Гарваница между селата Горско Сливово и Кърпачево. Тази година е в дните от 8 до 10 юли (петък-неделя). Община Ловеч е дългогодишен партньор на сдружение "Деветашкото плато“. Събитието привлича ценители на музиката и природата от цялата страна и от чужбина.

Сдружението "Деветашко плато" е основано през 2008 г. от над 140 местни дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на живота в района. В културния календар на околните девет села това е най-мащабното събитие, което е нетрадиционно, некомерсиално и с благородна мисия.