Диалогът продължава, заяви премиерът в оставка Кирил Петков, който проведе среща с представители на "БСП за България“ в стаята на парламентарната група в Народното събрание, предава БТА.

Темата на разговора, на който присъства и лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова, е била експулсирането на 70 руски дипломати от България.

"Няма еднолично решение. Влязохме в детайли за всички стъпки, които бяха предприети от всички институции“, каза Петков след разговора. Той потвърди, че по тази тема се работи още от март и има няколко доклада от различни служби за сигурност.

"Това даде чувство на нашите партньори от БСП, че цялата институционална машина е работила по този въпрос от дълго време. Единствената грешка, която аз може би допуснах, е комуникационното представяне на събитията“, допълни премиерът.

Вчера Нинова обяви, че БСП спира всякакви преговори с "Продължаваме Промяната" за съставяне на ново правителство. От левицата определиха решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия като безпрецедентно за българската дипломатическа история.