Банско Номад Фест, събитието, което привлече над 500 дигитални номади от над 40 страни от цял свят, започва днес в Банско и ще продължи до 3 юли. За една седмица планинският курорт ще се превърне в място за лекции, обмяна на опит за дигиталния начин на живот, както и игрална площадка за различни активности, които Банско може да предложи, съобщиха организаторите.

Над 80 лектори от цял свят ще предадат своите знания и опит като част от дневната програма на събитието. Ще бъдат засегнати теми като създаване на онлайн бизнес, инвестиране за дигитални номади, продуктивност,

Организаторите са предвидили партньорства с местни ресторанти, които да предложат своите специалитети на участниците и да ги запознаят с българската традиционна кухня, както и с международни вкусни предложения. В следобедите, събитието продължава с активности във и около Банско, които да покажат красотите на района на участниците.

Предвиденин са активности като рафтинг, преходи в планината, конна езда, разходка с колело, посещение на Парка за танцуващи мечки в Белица, дегустация на вино, пейнтбол, АТВ приключение, куиз за пътешественици и още много. Целта на Банско Номад Фест е да покаже Банско като дестинация за дистанционна работа с огромен брой възможности за прекарване на времето и пълноценен начин на живот през всички сезони.

Банско Номад Фест се организира за трета поредна година от Coworking Bansko - споделено работно пространство за дигитални номади и хора, работещи от разстояние. През 2022, събитието разпродава всички 550 билети като над 80 лектори вземат участие от цял свят. Много от участниците ще останат в Банско за няколко седмици и месеци, за да се запознаят по-отблизо с планинския начин на живот.