България, вземайки решението за руските дипломати, е постъпила срамно и като дете, което изсипва на пода кашата си от чинията, искайки да привлече вниманието на "родителите“, заяви зам.-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов, цитиран от РИА Новости.

Премиерът в оставка Кирил Петков по-рано заяви, че 70 руски дипломати ще бъдат експулсирани от страната с един полет на 3 юли за предполагаем шпионаж. Руското външно министерство заяви пред РИА Новости, че Москва "ще даде съответстващ отговор“.

"Случвало се е в детството, когато нямате апетит, в знак на протест да изсипете каша от чинията на пода. Така и българите, лишили се от правителството си, гонят 70 руски дипломати от страната. По необосновани обвинения в шпионаж“, написа Косачов в своя Telegram-канал.



"На теб самия ти липсва апетит. Гадно ти е. Не можеш вече. Някого са смачкали. Но храната трябва да плиснеш на земята задължително. Плискайки я, да се олееш. Само и само да отклониш вниманието от себе си, само и само родителите ти да го забележат“, продължава политикът.

"Срам. Българи, вие сте различни. Ние ви знаем такива, каквито сте били винаги, исторически. Можете и по-добре“, завършва Косачов.

Превод и редакция: Иван Христов