Нова система за управление на опашките заработи в Центъра за административно обслужване на Община Русе на площад "Свобода“ 6, съобщават от Общината. Тя цели да подобри обслужването на клиенти, като се ускори работата на 10-те действащи гишета. Новата придобивка ще насочва гражданите към дадената услуга, която желаят да ползват, като по този начин ще намали струпването на хора.

Системата за обслужване на чакащи клиенти съдържа клиентски терминал, оборудван с уред за издаване на билети, високоговорител за обявяване на следващия клиент, комбиниран екран, разположен на мястото за изчакване и екрани на всяко гише. В създадената зона за клиенти са монтирани устройства, които информират потребителите за предлаганите услуги и ги насочват към съответното гише. Заявката на желаната услуга става чрез натискане на съответния бутон, като клиентът получава билет с пореден номер.

Системата извежда и информация за предоставянето на услуги за всяко работно място и дава предупреждение за достигане на критични точки на функционалност, което дава възможност за бърза реакция – пренасочване към други гишета за обслужване и удължаване на работното време.

На ден през Центъра за административно обслужване на Община Русе се обслужват средно по 200 човека, които могат да се възползват административни услуги в областите "Търговия, транспорт и обществени поръчки“, "Общинска собственост и наемни отношения“, "Гражданско състояние“ и "Общо деловодство“.