Колебая се как да го оценя като знак, защото видимо е демонстрация, която е на път да застраши формирането на ново правителство и, което е по-важно да блокира за дълги години отношенията с руската федерация. Това е ход, който никой до момента не си е позволявал в такива мащаби. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин в ефира на Euro News относно решението за изгонването на руските дипломати и добави, че днес социалистите ще имат съвместно заседание на парламентарната си група и ИБ на партията, за да оценят случилото се и да вземат решение как ще продължат, съобщиха он пресцентъра на ПП БСП.

По думите му е недопустимо министър-председател в оставка на когото видимо му остават още няколко дни да взима такива решения еднолично и без съгласуване с МВнР и президента. "Още по-важно за нас е, че тази постъпка не е съгласувана и с коалиционните партньори. Това е драстична мярка и е въпрос дали оттук нататък може да се има доверие на такъв министър-председател. На първо място ще бъдат блокирани отношенията между двете страни. Очевидно освен дипломатите е нарочен и техническия персонал, което ще блокира работата на консулствата и едно следващо правителство, каквото и да е то ще трябва да вземе обратните мерки", категоричен бе Вигенин.

"По-вероятно е да отидем на избори. БСП ще разчита на 2 неща - на постиженията, които имаме в правителството, колкото и сложно и кратко да беше. Имаше една силна социална политика, която се случи благодарение на нас. Впрочем, решенията от вчера и тези, които предстоят около бюджета показват, че ние всъщност за 6-7 месеца успяхме да постигнем голяма част от обещанията в социалната сфера. Имаме силни четирима министри, които не бяха свързани със скандали, вършиха си работата. И ще излезем с платформа, която да продължи това, което е свършено до момента в различните сфери", коментира социалистът за постиженията на БСП в управлението.

В заключение Кристиан Вигенин припомни лозунга на социалистите от предходните избори - “разумните решения", и сега те ще продължат да търсят разума и решенията, които работят за гражданите.