***

Мадрид.

Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в срещата на върха на НАТО в Мадрид като членове на българската делегация, водена от президента на Република България Румен Радев. Министър Драгомир Заков ще участва в публичната дискусия на тема "Приносът на НАТО към сигурността и стабилността в съседните страни“ и в работната вечеря същия ден, на която министрите на отбраната на страните-членки на Алианса и на Босна и Херцеговина ще обсъдят обстановката по сигурността в Западните Балкани.

***

Брюксел.

От 13.00 часа комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра и комисарят по въпросите на работните места и социалните права Никола Шмит ще представят в Брюксел нов всеобхватен пакет за финансова помощ на държавите членки, регионалните и местните власти и партньори, за да се справят с последиците от агресията на Русия срещу Украйна.

Специалната пресконференция ще се излъчва на живо по EbS след редовното заседание на колегиума на Европейската комисия.

***

София.

От 8:30 часа на протестната палатка до сградата на парламента ще бъдат представители на Федерацията на синдикатите в земеделието - КНСБ, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство - КНСБ и НФ "Земеделие и горско стопанство" - КТ "Подкрепа". Своите искания за ръст на възнагражденията ще защитят работещи в Българската агенция по безопасност на храните, Изпълнителна агенция Борба с градушките и Изпълнителна агенция по горите.

***

София.

От 9.30 часа пред храм-паметник "Александър Невски“ за четвърта поредна година Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ ще отбележи деня, посветен на пътната безопасност. С демонстрация ще бъде показан планът "С.П.А.С.И.“ и взаимодействието на различните служби по време на пътен инцидент. Партньори в акцията са още Столична община, ПБЗН, ЦСМП, "Пътна полиция“, "Охранителна полиция“ и БЧК.

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 11.00 часа Cushman&Wakefield Forton организират медийна закуска и обиколка на новото споделено пространство MyFlex /в Мегапарк/.

***

София.

От 11.30 часа в Клуба на народния представител (в сградата на Народното събрание, площад "Народно събрание" № 2 ) ще бъде открита изложбата "С устрем към светлината" на художничката Даниела Стойкова.

***

София.

От 13.00 часа в ТехноМеджикЛенд 12 учители - дигитални новатори в образованието ще бъдат отличени в конкурса на БАИТ за 2022 г.

***

София.

От 18.00 часа на откритата сцена в парк "Тинтява“ (градинката при КАТ) район "Изгрев“ ще отбележи за втора година своя празник.

***

София.

От 19.00 часа в РЦСИ “Топлоцентралата" ще бъде открита изложбата “ТОТАЛПРОЕКТ. Непознатата архитектурна модерност".

***

София.

От 19.00 часа, в Зала "България" Плевенската филхармония ще представи програма Брамс и Стравински в раздел "Преглед на българските оркестри" на 53-тият Международен фестивал "Софийски музикални седмици".

***

Добрич.

От 16.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Добрич ще се състои пресконференция на журито на Националния фест на ученическите и студентските рок групи.

***

Добрич.

От 18.00 часа в дом-паметник "Йордан Йовков“ ще се състои представяне на книгата

на Катя Зографова БЕЛЕЖИТИ ЖЕНИ НА/ЗА БЪЛГАРИЯ (ОТ КЕРА ТАМАРА ДА ПЕТЯ ДУБАРОВА)

***

Павликени.

От 10.30 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на отбелязването на 79-годишнината от обявяването на Павликени за град. Тържественото честване е от 10.30 часа пред сградата на общината.

***

Разград.

От 10.00 часа в Детска градина "Незабравка" в Разград във връзка с Деня за безопасност на движението ще се проведе информационна кампания във връзка 29 юни – Деня за пътна безопасност.

***

Русе.

От 10.00 часа в Пленарна зала в Областна администрация над 200 ученици от русенските училища ще се включат в среща с полицаи от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/.

***

Свищов.

От 17.30 часа в местност "Паметниците“ ще се проведе почистване на река Дунав.

***

Сливен.

От 10.00 часа в Областния информационен център в Общината ще се състои пресконференция на директора на Симфоничния оркестър Кремена Оксенкруг. Тя ще представи челистката Ерика Пикоти и диригента Григор Паликаров, участващи в последния концерт на оркестъра за сезона.

***

Сливен.

От 19.00 часа в зала "Сливен“ ще се играе комедията “ Една седмица, не повече"!

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул."Стефан Караджа" № 8, етаж 4 ще се проведе пресконференция, на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в салона на Центъра за даровити деца проф. Петър Жеков ще се състои концерт по повод 90-годишнината от рождението на проф. Петър Жеков

***

Трявна.

От 18.00 часа ще бъде открита представителна изложба на Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа“

***

Шумен.

От 15.30 часа в зала 203 ще се проведе заседание на ПК ЕПМСВНПО.