Информационен форум "Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“ ще се проведе в Шумен днес от 17.00 часа в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров“ (фоайе – 2 етаж),съобщиха организаторите.

Събитието се организира от Община Шумен и Представителството на Бавария в България към Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Във форума ще вземат участие кметът Любомир Христов и представители на общинската администрация. Специален гост ще бъде г-н Армин Швимбек, директор на дирекция "Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Той, заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, ще запознаят присъстващите с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България.

След презентациите ще се проведе дискусия, на която ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани със създаването на полезни делови контакти между местните предприемачи и баварския бизнес. Гостите ще посетят Индустриалния парк в Шумен.