Да, "Продължаваме промяната" са отрочета на Радев и не го казваме ние, а Стефан Янев. Той каза - тези са хората, които ще променят България и аз ще застана зад тях. За съжаление обаче, тези хора се разграничиха от Радев. Надявам се по същия начин и бъдещите отрочета на Радев да се разграничават от него, защото всичко, каквото се прави, то се прави за сметка на БСП.Това заяви Георги Свиленски на заседанието на Националния съвет на БСП, съобщиха от пресцентъра на ПП БСП.

"Много хора работеха за това БСП да няма 40 или 50 народни представители, а да имат 26. С 26 народни представители няма как да предложиш не прогресивно подоходно облагане, минимална заплата не можеш да предложиш. Необлагаем минимум не можеш да предложиш. И сега да ни го вменявате като нещо, което не сме направили или нещо, което да заложим като условие, то отсега мога да ви кажа - просто да кажем, че не искаме да участваме в управлението. Защото това залагане значи това. Трябва да бъдем откровени с българските избиратели. Ако българските избиратели искат прогресивно облагане, нека да гласуват за БСП и ще го получат", каза председателят на парламентарната група на "БСП за България".

Той бе категоричен, че няма обезличени червени линии на БСП. "Това, което сме казали, нищо не е прескочено. Друг е въпросът, че някои от нас или покрай нас казват колко сме били прескочили червените линии и не спират да го говорят. Включително и президента Радев вчера - че сме били изнасяли оръжия за Украйна. Той е главнокомандващ на армията и президент на държавата и ако той не знае, че не изнасяме или как се изнася, аз би трябвало доста по-малко да знам. Или поведението ни за Северна Македония. Каква червена линия сме прескочили? Какво беше записано - докато не бъдат изпълнени условията, преговорите няма да стартират. Да, Народното събрание взе решение, но преговорите няма да стартират", посочи той.