***

София.

От 10.00 часа в Дома на Евроша ще се проведе дискусията "Европейски мерки в защита на българския потребител“.

***

София.

От 10.00 часа в заседателната зала на хотел "Грами“ ще бъде открита конференция посветена на пътната безопасност

***

София.

От 10.00 часа в София Хотел Балкан ще бъде открит форумът "На следващия ден“.

***

София.

От 11.30 часа в аулата на Академията на МВР ще се състои публична лекция на министър Бойко Рашков

***

София.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция организирана от БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪБОТЕХНИЦИТЕ /БАЗ/. На пресконференцията представителите на БАЗ ще представят на позицията си по темата и ще посочат начините за решаване на проблема.

***

София.

От 17:30 часа в зала №1,ет.2 на Столична община, ул. "Московска" №33 ще се проведе пресконференция във връзка с Щраус галавечер "Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“.

***

София.

От 18.00 часа в кино Влайкова ще се състои откриване на документална изложба "Аз ще посветя себе си на българина и българското“, реализирана от Столична библиотека, и прожекция на емблематичната телевизионна екранизация на пиесата "Вампир“ на Антон Страшимиров.Столична библиотека и читалище "Антон Страшимиров“ отбелязват съвместно 150-годишнината от рождението на големия български писател Антон Страшимиров.

***

София.

От 18.00 часа в кино "Одеон“ ще се проведе вечер, посветена на българското документално кино. Тя ще включва представяне на новата книга на Теодора Стоилова-Дончева и връчването на ежегодната награда на Института за изследване на изкуствата на БАН "Съживеното наследство“.

***

София.

От 20.00 часа на откритата сцена Арена София, Колодрум Сердика, "Копаница-тропаница“, най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, излиза на открита сцена, за да срещне фолклорните танцови клубове с всички, които обичат българските ритми.

***

Бургас.

От 17.30 часа в Културен център "Морско казино“, Приморски парк, Зала "Георги Баев“ ще се

проведе събитие на тема "Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“ - представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г.

В събитието ще вземат участие Деляна Иванова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и Димитър Николов, кмет на Община Бургас, представители на местните власти, институции, бизнес и гражданското общество от област Бургас.

***

Бургас.

От 19.00 часа в зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека на ул. "Оборище" № 49-51 един от най-четените и превеждани съвременни български писатели – Георги Господинов ще представи творчеството си в Бургас

***

Варна.

От 10.00 часа в зала “Варна", Община Варна ще се проведе пресконференция по повод новото работно време на “синята зона"

***

Варна.

От 11.00 часа в Радио "Варна“ ще се проведе пресконференция, посветена на Седмицата на водното спасяване. По време на пресконфрецията ще бъдат представени актуални данни за водноспасителната дейност и акценти от програмата на събитията от Седмицата на водното спасяване.

***

Варна.

От 14.00 часа в централата на Градската организация на БСП във Варна на ул. "Македония“ №33 ще се състои пресконференция на БСП. Ще присъстват председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения в 47-то Народно събрание Борислав Гуцанов, градският председател на БСП във Варна г-н Павел Раличков и общинските съветници от групата на левицата в ОбС – Варна.

***

Видин.

От 13.30 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще бъде прожектиран късометражния образователен филм: "Твоите най-важни права и отговорности като дете“. Той е съвместен продукт на Административен съд-Видин, Окръжен съд-Видин, Районен съд-Кула и Районен съд-Белоградчик и е във връзка с Образователна програма "Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие.

***

Добрич.

От 14.00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще бъдат наградени победителите от отделните спортове по училища от общинския етап на Ученическите игри за учебната 2021/2022 г.

***

Стара Загора.

От 12.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на председателя на Общинския съвет Мария Динева. Темата е предстоящото редовно заседание на съветниците.

***

Търговище.

От 17.00 ч., в зала 74 на Община Търговище ще се състои публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз за 2021 г. Отчетът ще бъде представен от зам.-кмета Валентин Велчев. Ще бъде поставен и въпросът за закупуване на лизинг на техника за общинските предприятия БКС и "Детско и ученическо хранене".

***

Шумен.

От 14.00 часа, в конферентната зала на хотел Контеса "Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД организира встъпителна пресконференция по проект BG16M1OP002-1.016-0012-C01 "Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по Програма "Околна среда“ 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.