Днес Лудогорец ще изиграе четвъртата контрола от лятната си подготовка. Възпитаниците на Анте Шимунджа ще се изправят срещу унгарския шампион Ференцварош на лагера си в Куфщайн, Австрия. Двата отбора се познават повече от добре, тъй като в последните години доста често се изправяха един срещу друг, а сега ще имат нов шанс да премерят силите си.

Съперничеството между Лудогорец и Ференцварош започна през 2019 година, когато двата тима първо се изправиха един срещу друг в квалификациите за Шампионската лига и унгарците записаха две победи (2:1 и 3:2) и отстраниха "орлите". След това съперниците се срещнаха и в групите на Лига Европа, където разградчани взеха реванш след 3:0 в Унгария и 1:1 в България. През миналото лято пък двата тима се изправиха един срещу друг в контрола, спечелена от Фради с 3:1.

Разградчани започнаха летните проверки с мощен успех с 5:1 над Струмска слава. Във втория си мач пък тимът се изправи срещу РБ Линц и спечели с минималното 1:0, а в третия врътна 1:1 с Гройтер Фюрт.