Днес ще преобладава слънчево време.Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. След обяд над Западна България облачността ще се увеличи и на места главно в планините и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°. През нощта срещу неделя на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.





По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-28°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.





Над планините облачността ще е променлива. На места главно в следобедните часове в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.