АПремиерът позорно избяга, излезе през задния вход на кооперацията. Това каза Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Пихме кафе отпред на тротоара, съвсем културно, без да нарушаваме нощната тишина, с идеята да се срещнем с него преди да извърши националното предателство и да го попитаме какво точно е договорил, с кого го е договорил, при положение че всички виждаме какво е състоянието на отношенията между България и Македония – буквално една самолетна линия, която просъществува два месеца. Пет години македонското правителство и македонските правителства нищо не свършиха по договора, който са подписали. Видяхме преди няколко дни протест в центъра на Скопие, на който България беше унизявана брутално. И в същото време този човек преговаря. С какво преговаря и какво точно договаря, какво е това френско предложение? В исторически план знаем прекрасно, че нищо добро не е идвало от Франция. И какво се е променило в последните месеци, та да има предложение за вдигане на ветото? Всички тези въпроси останаха за пореден път без отговор, въпреки че г-н Петков беше много категоричен, че ще има яснота по всички въпроси и ще бъде прозрачен процесът. Такъв очевидно виждаме, че няма. Искали сме с официални писма срещи с ръководството на държавата, с министър-председателя и след настоятелни наши писма ни беше изпратен отговор от кабинета на министър-председателя, че можем да се срещнем евентуално с четвърти секретар на Външно министерство, което общо взето означава, че не иска да води диалог. Щом не иска да води диалог, начинът е да се срещнем с него на живо. Предполагахме, че ще излезе културно и ще говори с нас, но той не го направи, което не е изненада всъщност“ , подчерта Сиди.

Според Александър Сиди не ВМРО, а действията на премиера и ПП радикализират обществото.

"Виждате днес какво се случва. Самото впиване във властта е вредно. Тези хора преди две години говореха по различен начин, всичките до един, които днеска ще излизат да протестират срещу опозицията си“, допълни Александър Сиди.

Евелина БРАНИМИРОВА