IT мениджъри и експерти от всички сегменти на икономиката ще участват във форум край Балчик, посветен на киберсигурността, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Организатор на регионалния форум InfoSec SEE е COMPUTER 2000 Bulgaria, лидер в дистрибуцията на информационна сигурност в Балканския регион, организация, която разполага с експерти за технически консултации, изграждане и поддръжка на сложни решения за информационна сигурност.

Конференцията ще се проведе в дните от 19 до 22 юни в "Лайтхуас голф и СПА комплекс“ край Балчик. Събитието е от хибриден тип, предлагайки традиционни и дигитални варианти. Някои участници ще се включат онлайн в контекста на своите делови ангажименти, други - присъствено. Конференцията е най-голямото InfoSec - събитие в Югоизточна Европа.

Лектори ще бъдат специалисти от цял свят, сред които Михал Островски, старши директор в районите на Европа, Близкия изток и Африка, Германия, Австрия и Швейцария, Източна Европа, Максим Акимов в Trellix, мениджър дистрибуция по продажбите в Централна и Източна Европа в N-able, Рамзес Галего, международен главен технологичен директор в CyberRes, Евгения Изотова, мениджър за страната в Netwrix, Кристиан Бийк, водещ учен и старши главен инженер в Trellix и др.

Новост в програмата на форума, който вече има над 10-годишна история, е дискусия на живо с тема "Ключовата роля на държавата по въпросите на киберсигурността“. Форумът ще се проведе с подкрепата на Министерство на електронното управление. В утрешния ден по програма е предвидено той да бъде официално открит от министъра на електронното управление Божидар Божанов.



Жулиета НИКОЛОВА