Значително количество нелегален високоградусов алкохол и цигари са иззети при специализирани полицейски проверки в гр. Лом, съобщиха от ОДМВР - Монтана. В хода на проведените мероприятия са участвали служители на група "Противодействие на икономическата престъпност“ при РУ Лом и ТД Митница Русе, звено Лом.

При извършено претърсване на два леки автомобила, паркирани в двора на имот в крайдунавския град, са иззети 37 200 къса цигари от марките "Marlboro" и "Royal Blue", без български акцизен бандерол. Автомобилите са собственост на двама жители от обл. Враца и гр. Лом.

При претърсване на лек автомобил, паркиран в промишлената зона на крайдунавския град, в багажното отделение и купето на автомобила са намерени и иззети 197 бутилки уиски от марките "Джеймисън", "Джони Уокър" и "Тюламор Дю", с поставени на тях цветни ксерокопия на български акцизен бандерол, без холограмен знак. Автомобилът е собственост на ломски жител.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от НК под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Монтана, Териториално отделение – гр. Лом.