Днес ще се проведе Кръгла маса на тема "Значимостта на трансплантационните програми за системата на здравеопазването в Република България“. Събитието е организирано от Комисията по здравеопазването на 47-ото Народно събрание.



Форумът, който е с международно участие, ще започне в 14.30 часа в зала "Изток“ на парламента.

Целта на кръглата маса е да се поставят на обсъждане проблемите и предизвикателствата, както и възможностите за подобряване и развитие на трансплантациите в България.

На форума ще бъдат представени презентации от водещи европейски и български медицински специалисти, сред които проф. д-р Иринел Попеску (Румъния), проф. д-р Мутлу Арат (Турция) и заместник-председателят на Комисията по здравеопазването проф. д-р Георги Михайлов (България). За сравнителноправните аспекти на трансплантациите в страни от Европейския съюз на кръглата маса ще говори адв. Мария Шаркова от Специализирано адвокатско дружество по медицинско право "Шаркова и партньори“.

Кръглата маса на тема "Значимостта на трансплантационните програми за системата на здравеопазването в Република България“ ще бъде излъчена в реално време на интернет-страницата на Народното събрание.