Шумен -2 се класира за финала в регион Изток на ББЛ А група. Тимът надви Светкавица като гост със 77:57 и с 2-0 затвори серията в своя полза.

Съперника на победителите днес в решителния етап от плейофите ще бъде Шоутайм, който отстрани ИУ. Загубилите ще премерят сили в мача за третото място.

Успехът на Шумен -2 днес обаче не дойде особено лесно. Тимът на Светкавица водеше почти през цялото първо полувреме, като едва в края му съперникът обърна за 35:34. Гостите поддържаха аванс от няколко точки след паузата, но без да успеят да се откъснат в резултата и последната четвърт започна при 55:48 в тяхна полза. Те обаче изиграха много силни последни минути, в които успяха да спечелят убедително. Шумен -2 отбеляза 8 тройки срещу едва 2 за опонента си, което бе и решаващо.

По 14 точки за победителите, отново с играчи от първия отбор в състава си, отбелязаха Йоан Йоргов (9 борби) и Константин Паисиев (13 борби). Ростислав Тончев записа 13 точки и 9 борби, Теодор Димитров вкара 11 точки, с 10 е Милош Чойбашич. За тима от Търговище Калоян Стоянов реализира 11 точки с 9 борби, Елизар Кръстев се отчете с 10 точки и 8 борби.