Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В този ден отдаваме почит на тяхното дело, прекланяме се пред носителите на знанието, пред радетелите на българщината.

24 май, освен повод за празник, е и повод за размисъл – в динамичното ни съвремие, изпълнено с предизвикателства и изпитания, този ден ни напомня за нашата отговорност пред младите хора и пред българската нация. Това заяви проф. Валентин Игнатор, ректор на Медицинския университет във Варна по повод днешния празник.

Като съвременни будители, ние ще продължаваме да инвестираме знанията и времето си, за да осигурим на българския народ здравни специалисти с умения, висока отговорност, воля и морал.

Само така ще изпълним завета на светите братя Кирил и Методий – да отваряме очите за незримото великолепие на познанието, да разкриваме необятната мощ на духовността, да даваме криле на дръзките, търсещите, искащите да знаят.

Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!