Миналогодишният шампион при най-бързите лодки на регата Varna Channel Cup, яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, води временното класиране при бързите лодки след провелите се вчера канални гонки. Гонките канал-езеро, освен спектакъл на вода за всички зрители, струпали се край бреговете на варненския канал в търсене на перфектен кадър на флотилията, беше и изключително интересен от спортно-техническа гледна точка.

Регатата стартира при слаб, но постоянен вятър, в който екипажите успяха да покажат своите умения. Така съдийският кораб, съставен от главен съдия Евгени Мавродиев и заместник-главен съдия Станислав Викторов, успя да вдигне флага за старт цели три пъти, провеждайки максимални брой, предвидени за деня гонки.

Яхта Шоколад е следвана от LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев и яхта Петра с шикипер Павел Дуков. При по-бавните лодки изключително силно представяне направи яхта Mint Milk с шкипер Калин Георгиев с три от три първи места във вчерашния ден.



Състезанието в понеделник 23-ти май продължава с най-оспорвания за ветроходците етап, а именно, off-shore гонките вътре в морето. Организаторите са заложили днес да се проведат четири гонки с дистанция тип банан. Във ветроходството обаче истинският организатор е времето, което за днес предвижда следобед с дъжд и безветрие, което би могло да затрудни края на втория състезателен ден.

Осмото издание на Varna Channel Cup ще приключи в празничния 24-ти май с етап Регата на Буквите във Варненския залив, пред погледа на всички граждани и гости на града.

Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, Хотел и казино "Черно море“, Софтелектроник, Конформа, , LZ яхтинг 1991.