Vivacom вече предлага на потребителите представения съвсем наскоро смартфон POCO X4 Pro 5G. Той е стилен и функционален модел, който се откроява с мощен 108 MP основен сензор на камерата. Апаратът поддържа мобилни комуникации от пето поколение и e напълно съвместим с 5G мрежата на Vivacom, която е най-бързата в България на базата на анализ на Ookla® на Speedtest Intelligence® . Тя е и най-голямата в страната с покритие в над 530 населени места и курорти. Това съобщиха от компанията.

Дисплеят на POCO X4 Pro 5G е FHD+ AMOLED, с диагонал 6.67". Резолюцията му е 2400 x 1080 px, а честотата на опресняване – 120Hz, което гарантира безпроблемно и гладко визуално изживяване. В допълнение, свръхбързата честота на реакция при докосване от 360 Hz значително намалява латентността и реагира на всяко действие с чувствителност и прецизност. Дисплеят е оптимизиран за спестяване на енергия, осигурявайки на собственика на устройството целодневна работа, без притеснение за намаляващото ниво на батерията. Защитен е от Gorilla Glass 5 покритие.

Задната камера на смартфона е тройна с цели 108 MP в основния сензор и подобрен изкуствен интелект (AI), което гарантира високото качество на снимките и видеоклиповете, независимо от условията. Отзад са разположени още един 8MP и един 2MP сензор. Селфи камерата е 16MP и разполага с множество режими и ефекти.

Процесорът на модела е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 695 и гарантира по-висока енергийна ефективност и по-нисък разход на енергия, без това да е за сметка на производителността. Телефонът се предлага с 6 GB оперативна и 128 GB вътрешна памет. Втората може да се увеличи до 1TB, чрез карта, като за целта се използва слотът за втория nano SIM.

Батерията на POCO X4 Pro 5G е с капацитет 5000 mAh и може да издържи над два дена с едно зареждане. В добавка тя разполага с 67W бързо зареждане, с помощта на което устройството може да се зареди от 0 до 100 процента само за 41 минути. Операционната система е Android. Сред екстрите на модела е също вграденият сензор за пръстови отпечатъци.



POCO X4 Pro 5G може да бъде взет на изплащане за 36 месеца на цена от 14,98 лв. на месец, в комбинация с 2-годишен договор за мобилен Unlimited 150.