Трима български национали ще се качат на ринга във втория ден на Европейското първенство по бокс за мъже в Ереван, Армения. Шампионатът стартира в понеделник, но в програмата няма родно участие. За сметка на това, във вторник дебют на турнира ще запишат трима от боксьорите ни.

Програмата за нашите ще бъде открита от Йордан Морехон. При най-тежките +92 кг, натурализираният кубинец ще се изправи срещу молдовеца Алексей Заватин. Мачът е в следобедната сесия, която стартира от 13:00 часа българско време. При успех националът ни ще срещне турчина Берат Ачар. Във вечерната, с начален час от 17:00, на ринга ще се качат още двама българи. Венсан Киркоров (67 кг) започва с мач срещу Милан Фодор (Унгария). Кристиян Николов пък ще боксира при 80-килограмовите срещу естонеца Стивън Аас.



Носителят на Купа "Странджа“ и европейски шампион за мъже до 22 години Радослав Росенов ще дебютира на първенството на 25 май. Той ще срещне Вилиам Танко (Словакия) или Константинос Калогеридис (Гърция) в категория до 60 кг. По същото време Рами Киуан (75 кг) ще мери сили с Габриел Досън (Ирландия) или Мигел Куадрадо (Испания). Тогава на ринга ще видим и Кристиян Димитров (86 кг), който ще боксира с представителя на домакините Рафаел Хованисян.

Красимир Джуров (63.5 кг) ще открие участието си с мач срещу Амад Щиви (Израел) на 26 май. По същото време на ринга ще се качи и бронзовият медалист от Световното първенство през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни ще срещне Емануел Рейес (Испания).

Ергюнал Себахтин (48 кг) ще започне своето участие на 27 май срещу ирландеца Рики Несбит. Даниел Асенов (54 кг) почива на старта и на същата дата ще боксира с победителя от мача на Салах Омар (Германия) и Тамир Галанов (Сърбия). Хавиер Ибаниес (57 кг) пък ще ще срещне Ниъли Фарел (Англия) или Небил Ибрахим (Швеция).