Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността временно ще се увеличи и на места, в сутрешните часове в Северозападна България, а след обяд в Югозападна и в крайните североизточни райони ще превали и прегърми. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма временно силен. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в крайните югозападни райони малко по-високи, в София около 24°.



Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в широки граници, между 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



Над планините ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, главно в Родопите с гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.