Днес смолянското село Момчиловци за 31-ва поредна година ще празнува духовността. Това съобщиха от кметството.

Храмовият празник в 186-годишната църква "Св. св. Константин и Елена" ще започне в 9 ч. с архиерейска литургия, оглавена от Н. Пр. Смоленски епископ Висарион.

В 16.30 ч. е официалното откриване на празника, когато на сцената ще се изявят талантливите самодейци на Момчиловци. Местните гайди пак ще погалят душите на жителите и гостите на селото и красиви танцьорки ще потопят присъстващите в магията на народния танц. По традиция ще бъдат изпратени и абитуриентите от селото, а те ще завъртят абитуриентско хоро. На празника ще бъдат поздравени и 50-годишните юбиляри, а те ще оставят дар за селото и ще извият наборно хоро. За доброто настроение ще се погрижи оркестър "Калофер", гост изпълнител ще бъде Нина Иванова. В пролетното пречистване ще участват с огнено шоу артистите от "Дивинитас".

На 23 май е предвидено факелно шествие на учениците и децата от ДГ " Изворче". Спектакълът "Юдина ела", по разкази на духовния водач на Момчиловци отец Константин Канев, ще бъде представен на сцената в читалището от Родопския драматичен театър на 25 май от 18 ч. Празникът на параклис "Св. св Константин и Елена" ще се състои на 28 май. Празничният цикъл ще завърши на 1 юни с детско утро за най-малките жители на Момчиловци