ЦСКА се класира за полуфиналите в регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в зала "Триадица“ в София, тимът надви Балкан -2 с 80:67 и затвори серията с 2-0.

В този мач отборът от Ботевград отново бе с млади момчета и без един от основите си играчи Илиян Пищиков. В следващата фаза ЦСКА ще има за съперник Спортист Своге.

Армейците започнаха малко по-добре мача. Те обаче допуснаха 7 грешки само през първата четвърт, след която "зелените“ обърнаха за 27:20. Разликата в полза на баскетболистите на Мирослав Ралчев стана двуцифрена през втория период. ЦСКА не успя да отбележи нито една тройка през цялото първо полувреме, но имаше сериозно предимство в подкошието и на почивката намали за 36:43.

Съставът на Христо Ценов обаче заигра много по-добре след паузата. Въпреки че продължаваше да пропуска от далечно разстояние, тимът стигна до пълен обрат и преди последната част водеше с 60:55. В оставащото време разликата продължи да расте и "червените“ без проблеми задържаха водачеството си.

Димитър Генов бе над всички за победителите с 31 точки. Асен Попов се отчете 18 точки и 10 борби, а Виктор Гергов записа 12 точки и 7 борби. За Балкан -2 по 17 точки реализираха Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов, с 16 и 7 борби е Веселин Христов.