Към момента никое от исканията на превозвачите не е изпълнено. Това каза Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Мерките, които чухме, са такива, които са насочени за други сектори, за българските граждани. Но за нас и това е успех, тъй като преди два медеца или месец и половина, когато ние говорехме за мерки по отношение цените на горивата, никой не ни чуваше. Все пак считаме, че това е успех, който е за българските граждани. Всички останали мерки по никакъв начин не касаят превозвачите“, обясни той и добави, че поради тази причина целият транспортен бранш днес протестира.

Към момента никое от нашите искания не е изпълнено, потвърди той.

"Единствено възстановихме диалога. Всичко останало е в сферата на добрите пожелания. Т.е. на нас вчера ни беше казано, че Асоциацията на производителите на биодобавки щели да намалят цената на биодобавката с 3 стотинки. Ние сме наясно, че ако се премахне влагането на биодобавката в горивата, с 11-12 стотинки към днешна дата ще се намали цената на горивата за всички български граждани на бензиноколонка“, поясни Арабаджиев.

Според бранша е ясно, че по-скоро прозират лобистки интереси. "България внася много сериозно количество биодизел, който към момента дори се изнася, явно поради някакви вратички в законодателството“, добави той.

Милослава АНГЕЛОВА