Нотингам Форест отстрани Шефилд Юнайтед след 1:2 като домакин в реванша и общото 6:5 след продължения и дузпи в плейофите на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига. Първият мач бе приключил с успех 2:1 за Нотингам и така се стигна се до дузпи на стадион "Сити Граунд", при които Брис Самба стана герой за домакините, като спаси първите два удара на Оливър Норууд и Конър Хърихейн от Шефилд Юнайтед. Брис Самба обаче не бе казал последната си дума и спаси трета дузпа - на Морган Гибс-Уайт за крайното 3:2 при наказателните удари.

След края на мача фенове на домакините нахлуха на терена, а на разпространени в социалните мрежи видеозаписи се вижда как привърженик на Нотингам блъска капитана на Шефилд Били Шарп.

Нотингам Форест ще се изправи срещу Хъдърсфийлд на 29 май на стадион "Уембли“ в Лондон в мач за място във футболния елит на Англия. Двукратният европейски шампион Нотингам за последно участва във Висшата лига през 1999 година. Хъдърсфийлд игра в елита между 2017-а и 2019-а, след като бе пропуснал предишните 45 години.