В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност библиотеката в Кюстендил получи традиционно дарение от най-новите заглавия, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Церемонията на инициативата "Дарителство с традиция“ се проведе за десета поредна година в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“. На нея присъстваха зам.-областният управител на Кюстендил Любомир Терзийски, зам.-кметът на Община Кюстендил Росица Плачкова, директорът на художествената галерия Валентин Господинов, директорът на издателството Иван Гранитски.

Инициативата е на една от големите фирми в града, която за пореден път дари книги от продукцията на издателство "Захарий Стоянов“ на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров".

Директорът на библиотеката София Пейчева връчи свидетелство за дарението, след което посочи, че за последните десет години, без настоящото дарение, в библиотеката са влезли над 1 000 библиотечни единици на стойност над 17 000 лева. "Инвестицията в библиотеките е инвестиция бъдещето. В библиотеките битуват най-ценните образци на българското слово, на българската художествена и изобразителна култура“, каза София Пейчева.

Венцеслав ИЛЧЕВ