По въпросът с Македония би могъл да стане взрив, това правителство да излезе извън релсите и да бъде изгонено. Това коментира социологът Кънчо Стойчев в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус“.

Според него "Продължаваме промяната“ все повече изкристализира образ на една небългарска партия, а позицията й за Македония граничи с национално предателство.

"По въпросът с Македония би могъл да стане взрив, това правителство да излезе извън релсите и в крайна сметка да бъде изгонено, тъй като застъпваната позиция до момента – не говоря за цялото правителство, тъй като знаем, че то се състои от четири компоненти, четири партии, там има различни възгледи по въпроса на Македония, но водещата партия мандатоносител заема взривоопасна позиция, която е напълно безотговорна както от историческа гледна точка, така и от съвременна гледна точка и от гледна точка на интересите на България, и граничи с национално предателство. Пак ще кажа – няма лошо човек да има каквито и да било възгледи по този въпрос, но ако той управлява е по-добре е да се съобразява с българските интереси, а не с чужди“, каза още Кънчо Стойчев.

По думите му виждаме по-скоро едно унизително, пренебрежително отношение към българската история и култура.

"Пак ще кажа – няма лошо човек да има каквито и да било възгледи по този въпрос, но ако той управлява е по-добре да се съобразява с българските интереси. Ние именно това не виждаме – съобразяване с българските интереси в ръководните фигури на тази коалиция. Виждаме по-скоро едно натегаческо отношение, едно унизително, пренебрежително, както към българската история и култура, така и към българския бизнес, убийствено отношение. И в крайна сметка, всички онези лозунги и обещания, които се харесаха на значителна част от българите – как ще се съкрати безумната крайно неефективна администрация, как ще се върви бързо към електронно управление, как ще се видят и докажат недъзите на предишното управление, всичко това рухна", допълни още Кънчо Стойчев.

Евелина Бранимирова