ЦСКА започна с победа участието си в четвъртфиналните плейофи на регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна днес в столичната зала "Триадица“, тимът надви Балкан -2 с 97:73, след като водеше през цялото време.

В този двубой обаче "зелените“ бяха изцяло с юноши и с група от осем човека, в която не бе един от основните играчи Илиян Пищиков.

Играе се до две победи от три мача, като следващият е на 19 май, отново в София.

Армейците започнаха много силно мача и едва за няколко минути натрупаха двуцифрена разлика. Те отбелязаха пет тройки само за първата четвърт срещу една за съперника и след края й водеха с 29:15.

Вторият период бе доста по-равностоен. "Зелените“ правеха по-малко грешки, но по-опитният състав на ЦСКА имаше 67% успеваемост от игра през първото полувреме, благодарение на което на почивката се оттегли при 53:38 в своя полза след 12 точки на Асен Попов. Ботевградчани пък разчитаха основно на Александър Гавалюгов, вкарал 24 от точките им до момента.

След паузата авансът на "червените“ достигна 18 точки. След силни финални минути на частта обаче баскетболистите на Мирослав Ралчев намалиха за 62:70 и върнаха интригата в мача.

Разликата падна и до 6 точки, но след това отборът на Христо Ценов отново започна да увеличава аванса си и спечели убедително.

Димитър Генов бе най-резултатен за победителите с 20 точки, като овладя и 9 борби. Дабъл-дабъл от 19 точки и 14 борби направи Асен Попов, 12 точки има Владимир Нанкински, а с 11 точки е Мартин Русев.

За Балкан -2 Александър Гавалюгов вкара 44 точки, 11 има Веселин Христов.