Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова приветства участниците в спортното събитие, което се проведе днес в нашия град. Тя ги поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име, като изрази радостта си, че атлетическият пробег и съпътстващите го активности преминават с такъв голям успех. "Пожелавам Ви да съхраните високия си спортен дух. Спортът е здраве, а в последните години ние оценихме, че здравето е най-голямото богатство. Помнете, че всички Вие, участниците, днес сте победители. На добър час!“, каза Борисова.

След това заместник-кметът подаде сигнала за старт на 6-километровия пробег. Над 50 бегачи, сред които някои от най-добрите в България, поеха по маршрута, който премина покрай най-големите забележителности на нашия град. Редом до професионалистите на старта на площад "Бдинци“ застанаха и много любители на активния начин на живот от Видин, както и украински граждани от клуба по гребане, които в момента са настанени тук.

Броени минути по-късно бе даден стартът и на пробега на късата дистанция от 1330 м. По нея успешно преминаха десетки участници, много от които деца. Последният старт за деня бе на смесената щафета 2х6 км, в която се включиха общо шест отбора, съставени от по един мъж и една жена.

Награждаването също бе на площад "Бдинци“. Заместник-кметът Борислава Борисова връчи наградите на първите осем при мъжете. Най-бързо 6-километровата дистанция премина Стоян Владков от "Локомотив“ – Дряново. Втори в класирането се нареди Мирослав Спасов от "Атлет“ – Мездра. Бронзовият медал отиде при Атанас Куцаров от "Златен шпайк“.

Пенка Асенова, председател на Местната комисия за борба с противообществени проява на малолетни и непълнолетни, връчи наградите на представителките на нежния пол, наредили се на първите осем места. Шампионка при дамите стана Маринела Нинева от "Локомотив“ – Дряново. Сребърния медал завоюва Надежда Ангелова от СК "Младост 2012“ – Благоевград. Трета се нареди Билсерин Сюлейман от Нови пазар.



Юлиян Иванов, директор на Общинско предприятие "Спортни имоти“, награди трите най-бързи отбора от смесената щафета. Първи в нея се класираха Маринела Нинева и Георги Гергов, втори стана отборът на Билсерин Сюлейман и Стоян Владков, а третото място в щафетата заеха Надежда Ангелова и Мирослав Спасов.

След награждаването заместник-кметът Борислава Борисова благодари на участниците в първото издание на атлетическия пробег "Видин Рън“: "Надявам се, че днес заедно поставяме началото на едно традиционно лятно лекоатлетическо събитие. Очакваме Ви отново във Видин и догодина“. Тя благодари и на съорганизаторите, заедно с които Община Видин проведе този спортен празник – Българската федерация по лека атлетика, верига състезания "Рън България“ и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

На финала беше изтеглила томбола с награди, осигурени от спонсорите на събитието.