Потресени сме от отношението на властта. Това обяви Юлиян Семерджиев, юрист-консулт на ТЕЦ "Марица Изток 3“, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"700 външни колеги енергетици от Димитровград и от други електроцентрали решиха да изразят своето гражданско недоволство в София, пред Министерството на околната среда и водите, притеснени от това, че централата ни е спряна неоснователно. Тъкмо да започне същинският протест бяхме уведомени с нарочна заповед от местната РИОСВ, с която се отменяше спирането на централата. Това нас ни удовлетвори и решихме да прекратим протеста, за да не утежняваме обстановката в София и прекратихме протестните действия. Върнахме се в Димитровград с намерението да стартираме централата, да започнем производство и 2 часа след това получихме нова заповед, с която отменят предходната заповед“, посочи Семерджиев.

Той бе категоричен, че този път нищо няма да спря енергетиците да излязат на мащабен протест пред МОСВ в понеделник от 13 часа.

"Протестът ще бъде мащабен, около 1 600 души вече са заявили желание да участват в протеста, като към нас ще се присъединят и доста колеги от други електроцентрали, които се чувстват застрашени, че нашата съдба може да ги последва с оглед и на последните изказвания от страна на министър Сандов“, допълни Юлиян Семерджиев.

Шествието тръгва от "Лъвов мост“ в 13.15 часа ще бъде пред МОСВ, след това продължава до Министерски съвет и ще завърши пред Народно събрание, уточни юрист-консултът на ТЕЦ "Марица Изток 3“.

Евелина БРАНИМИРОВА