Община Сърница получи изключително функционално и необходимо дарение – пожарен автомобил. Той е предоставен безвъзмездно от Швейцарската пожарна служба, Пожарните инспекторати на Базел-град и Базел Ланд, Швейцария и Сдружение за подкрепа на пожарните служби в България, съобщиха от общината.

Пожарният автомобил е марка Mercedes Benz Powerliner с изключително висока функционалност:вместимост на водния резервоар от 4500 литра вода и допълнителен резервоар за пяна с вместимост от 450 литра; 8-местна кабина за екипаж; монитор за вода на покрива; термо камера, пълно противопожарно оборудване.

Заедно с колегите от ГД ПБЗН и Председателя на Националната асоциация на доброволците в Република България – Ясен Цветков, днес освен да получим дарението, имахме и възможността да се запознаем от близо с работата на Швейцарската пожарна служба и методите за реагиране при специфични и извънредни ситуации, предимно във високопланински райони.

От свое име и от името на гражданите на Община Сърница искам да изкажа благодарност и признателност за новата придобивка, която ще бъде от изключително голяма полза на нашата община.