Ямбол ще почете празничния 9 май - Ден на Европа и Деня на победата над хитлеристка Германия, съобщиха от общината. В 9:45 часа започва програмата на Духовия оркестър при Народно читалище "Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов пред Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци в квартал "Каргон".

Тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще участва представителна част от Ямболския гарнизон.

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Стоян от храм "Свети Георги Победоносец“ в квартал "Каргон“ ще отслужи благодарствен молебен.

В 11:00 часа ще започне организираното от Националното движение "Русофили“ и Руски клуб "Съотечественик“ поднасяне на цветя на паметните плочи на починалите съветски воини през 1944-1945 година, което ще се състои на паметната плоча в Градски парк – Ямбол.

В Музей на бойната слава, който отвори врати на тази дата преди девет години, е обявен Ден на отворени врати от 10:00 часа до 16:00 часа.



В 18:00 часа ще започне концертът "Суинг тайм“ на джаз музиканта Любчо Воденичаров в зала "Съвременност“ на Културно-информационен център "Безистен“, посветен на Деня на Европа. Входът е свободен.