Дневният ред на политиците днес трябва да е, как да осигурим спокойствие и увереност на хората и БСП предлага разум и диалогичност. Това заяви народният представител от "БСП за България" Веска Ненчева, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. Думите й това е въпросът на деня, а не доставката на оръжие за Украйна.

"Това е най-важното. Ние всъщност вече сме фиксирали действията си върху това, което трябва да се случи с бюджета, който трябва да бъде преразгледан май-юни месец. Така че основните ни сили трябва да бъдат в тази посока и да не се разконцентрираме в този коалиционен формат, който имаме към момента“, посочи народният представител.

"Този разговор минава през решаване на проблема с инфлацията, както и през решаване на проблема с достойното и справедливо заплащане на хората. Политиците трябва да мислим преди всичко за народа си", категорична бе Веска Ненчева и добави, че социалистите вече са фокусирали своите действия върху необходимите промени, които трябва да се случат с актуализацията на бюджета, каза още тя.

"Хората са силно притеснени от това, което се случва на пазара. Отношението и позицията на БСП е за намаляване на ДДС не само на зеленчуците, но и за плодовете и хляба. Имаме подкрепа на земеделското министерство в тази посока и смятаме, че тези неща могат да се случат през актуализацията на бюджета", добави депутатът от левицата като част от предложенията на БСП“.

Законодателно трябва да се свършат много неща, за да се даде спокойствие на хората. Трябва да говорим за конкретни мерки и законодателни инициативи, като Закон за облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества, чрез който може да се тушира част от напрежението, добави тя.

Евелина БРАНИМИРОВА