Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти беше раздвоен в емоциите си след загубата с 3:4 от Манчестър Сити. Той призна, че отборът му е направил много грешки в защита, но в същото време беше доволен от отбелязаните три гола. Според него за финала ще се класира тимът, който се представи по-стабилно в дефанзивен план в реванша.

“Мачът не завърши с най-добрия възможен резултат за нас. Допуснахме 4 гола, което означава, че не сме се отбранявали така, както трябва. Загубата днес може да се окаже решаваща за крайния изход. Ман Сити показа, че е много силен съперник, но ние се противопоставихме. От ключово значение в ответния двубой ще е кой ще играе по-добре в защита", заяви Анчелоти.

“Халфовете трябва да помагат повече в дефанзивен план. Не бяхме достатъчно внимателни и губехме индивидуалните дуели. Когато бяхме без топка, изпадахме в тежки ситуации. Въпреки това, трябва да запазим увереността си", подчерта опитният италианец.

“Ако говорим за дузпата на Бензема, и през ума не ми е минавало да сменя изпълнителя. Вярваме в Карим. От него се очаква да бие в десния ъгъл, но той опита нещо различно, стреля в центъра и вкара. Всичко е нормално, чакаме магията на “Бернабеу" в реванша", допълни Анчелоти.