Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана доволен от успеха с 3:0 над Брайтън. Наставникът на първо място е щастлив от факта, че с този успех тимът му вече официално си гарантира участие в Шампионската лига догодина. Той също така заяви, че ако "Гражданите" спечелят останалите си мачове, ще станат шампиони.

"Това се е случвало и преди, спечелихме последните 14 мача и станахме шампиони. И сега, ако спечелим оставащите ни мачове, отново ще сме шампиони. Но това зависи от умората, от мачовете ни в Шампионската лига. Иначе всеки сезон успяваме да постигнем целта си и да се класираме за Шампионската лига. Успяхме да го направим и сега. Хората го приемат за даденост, но за нас това е нещо много важно. Когато се случи и математически, означава, че сме си свършили добре работата. Който и клуб да попитате, ще ви кажат, че целта им е да се класират за Шампионската лига. Ние го направихме отново, защото се представихме страхотно до момента. Сега знаем какво трябва да направим до края на сезона. Момчетата го чувстват", заяви Гуардиола.

Наставникът също така смята, че в този мач отборът му си е върнал настроението след трите поредни двубоя без победа.

"Днес си върнахме настроението и отново заприличахме на отбора, който победи Челси и Арсенал като гост. Бяхме агресивни, в същото време търпеливи, успяхме да отбележим голове. Начинът, по който играхме през първото полувреме почти не се промени и през втората част. След три дни ни предстои мач с Уотфорд. Преди два или три сезона спечелихме 14 мача поред. Ливърпул ще спечели останалите си двубои през сезона, усещаме го. Остава ни един месец, може би пет седмици. 11 месеца се борихме, но сега всичко ще се реши в този последен месец. Ще направим всичко възможно, за да бъдем перфектни в оставащите мачове. Имаме три тежки гостувания, но все пак става дума само за шест мача, така че трябва да дадем максимума, пък ще видим какво ще се случи", допълни испанецът.