В УНСС се проведе за първи път в България на живо състезание на онлайн платформата за тестване и усъвършенстване на уменията за проникване и киберсигурност Hack The Box, съобщиха от УНСС. Състезанието е част от първата в България конференция на тема "Киберсигурност“ от сериите BSIDES. УНСС е съорганизатор заедно с асоциации и компании в областта на киберсигурността. Събития от сериите BSIDES се организират по цял свят и са изцяло некомерсиални. Създадени са с идеята да дадат възможности за професионалистите и ентусиастите по киберсигурност да представят своите идеи и споделят опит в подходяща среда, сред аудитория със сходни интереси.

Тримата победители получават ваучери за игри за различен период от време от най-голямата фирма организатор на такива състезания – Hack The Box, което ще им даде възможност да се явят и на световни състезания.

"УНСС предвижда да задълбочи партньорствата си с компании в тази област за може подобни състезания да станат традиционни за университета“, каза зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов.

Събитието се организира по време на активната кандидатстудентска кампания и предоставя на младите хора шанс за изява и запознаване с възможностите на университета за обучение в областта на информационните технологии.