Столична библиотека, Асоциацията на софийските писатели, Българският П.Е.Н.-център, с подкрепата на Посолството на Република Украйна, представят "С Украйна в сърцето“- тематична изложба и поетично четене на известни български автори, съобщиха от пресцентъра на библиотеката. Събитието ще се проведе на 13 април от 18 часа пред Столична библиотека на пл. Славейков.

В изложбата са представени книги на емблематични класически и съвремен-ни украински автори на украински и български език, нотни издания, албуми – част от фонда на Столична библиотека. В експозицията са включени и нови издания на съвременни български и украински писатели в превод на украин-ски и български език. Изложбата може да бъде разгледана в Столична библиотека в Мраморното фоайе на 1 етаж.

В поетичната вечер ще участват Здравка Евтимова – председател на Българския П.Е.Н.-център и Захари Иванов – председател на Асоциацията на софийските писатели. Известните български автори Амелия Личева, Асен Масларски, Кирил Кадийски, Анжела Димчева, Димитър Христов, Иван Христов, Митко Новков, Петър Чухов, Хайри Хамдан и др. ще четат свои творби.

Официален гост на събитието ще бъде посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко.

Заповядайте на поетичната вечер "С Украйна в сърцето“ пред Столична библиотека!