Три години след като технически проблем го лиши от заслужената победа в Гран При на Бахрейн, Шарл Леклер най-накрая стигна до успеха на "Сахир“ след едно безгрешно каране под прожекторите. Успехът за Ферари бе пълен, тъй като Карлос Сайнц финишира на втора позиция, като той бе големият печеливш от техническите проблеми на Ред Бул, които извадиха и Макс Верстапен, и Серхио Перес от състезанието в последните три обиколки.

Трети на подиума се качи Люис Хамилтън, който също се възползва от малшанса на "Биковете“, а четвърти завърши неговият съотборник Джордж Ръсел, който прогресира с пет места в състезанието. Пети финалът пресече Кевин Магнусен, който донесе първи точки за Хаас от Гран При на Айфел през 2020.

Точки в Бахрейн още взеха Валтери Ботас, който потъна на старта, но успя да се върне до шестото място, от което потегли, Естебан Окон, Юки Цунода, Фернандо Алонсо и единственият дебютант през 2022 Гуаню Джоу за Алфа Ромео. На крачка от точките днес остана Мик Шумахер, който избра да не спира за свежи гуми при излизането на колата за сигурност 11 обиколки преди края, което го направи безпомощен в битката с Джоу за последната точка.

За Ферари днешната победа е първа от Гран При на Сингапур през 2019, когато Себастиан Фетел и Леклер също завършиха на първите две позиции. Освен това Леклер взе и бонус точката за най-бързата обиколка, което означава, че Скудерията си тръгва от първия кръг за сезона с максималните 44 точки.