Тотнъм е способен да се пребори за място в "Топ 4" на Висшата лига, уверен е мениджърът на "шпорите" Антонио Конте. Тимът от Северен Лондон разгроми Евертън с 5:0 и дели шеста позиция в класирането с Уест Хам на три точки от четвъртия Арсенал.

"Прибрахме много ценни три точки. Ще се борим до края да бъдем възможно най-напред в класирането. Играем все по-добре и със сигурност искаме да участваме в битката за Топ 4. Трябва да се борим за място в Шампионска лига, няма да бъде лесно, но сме готови за тази надпревара", коментира Конте след мача с Евертън.

Италианецът изрази задоволство от привличането на Деян Кулушевски и Родриго Бентанкур от Ювентус през зимата и вярва, че с тези попълнения Тотнъм е значително по-силен. "Когато пристигнах в Тотнъм не знаех какво да очаквам, но след четири месеца здрава работа разполагам с балансиран състав и сега очакванията ми са по-големи", каза още Конте.

Тотнъм гостува на Манчестър Юнайтед през уикенда в сблъсък с директен съперник за "Топ 4". "Този мач трябва да даде отговор на въпроса дали сме готови за нещо голямо и дали наистина вървим напред. Трябва да покажем постоянство в изявите си, защото в противен случай отново ще започнем да лъкатушим", добави Конте.