Причината за паниката около горивата в сряда е хибридна или политическа атака. Хората, които са организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ. Това обяви премиерът Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет, след като се срещна с членовете на Българската петролна и газова асоциация и с "Лукойл", предаде репортер на Агенция "Фокус". Той заяви, че разполагаме с количества, при това с големи количества в цялата система.

"Всички са заредени, няма никакъв проблем по цялата верига, единствената причина, за която се е получила паниката в сряда, е че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се изпратили през социалната медия“, коментира още Кирил Петков.

Според премиера, той и управлението му са станали жертва на политическа или хибридна атака.

"До този момент хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ. И ето как използват страха от войната. И въпреки че цялата система е била абсолютно обезпечена с гориво, се създава паника за няколко часа, която се опитва да накара хората да се нареждат на опашки, да пълнят резервоари, без да има никаква причина за това“, каза още Кирил Петков.