Нови две сгради на СУ "Любен Каравелов" откриха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Пламен Райчев, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от общината. На церемонията присъстваха Пенка Иванова – началник отдел към МОН, заместник-кметът Георги Титюков, общински съветници, учители и родители на деца от училището. Сградите са изградени по проект "Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма "Региони в растеж“.

"Няма как това, което виждаме, да не ни радва. Вашето училище се превърна в едно от най-хубавите в България. Ние от община Пловдив мислим за вас - ползвайте го със здраве, с чувството че е ваше и го съхранявайте, защото тук ще учат още доста ученици след вас. Пожелавам ви да бъдете здрави и на добър час“, заяви в приветствието си кмета Димитров.

Директорът на училището Славка Щерева благодари на Община Пловдив за придобивката и подчерта, СУ "Любен Каравелов“ ще бъде едно от най-модерните в страната.

"Горещо благодаря на Община Пловдив за това че сбъдна мечтите ни, дори ги надмина. След 86 години история ние най-после имаме физкултурен салон и този ден със сигурност ще остане в летописа на училището. Поклон за това, което направихте“, разчувства се директорката.

Уникалният учебен комплекс в сграда 1 на СУ "Любен Каравелов" включва басейн с 4 коридора, с дължина 25 метра и широчина 12 метра, многофункционална спортна зала за волейбол, баскетбол, футзал и хандбал, която е снабдена с електронно табло, както и топла връзка към основната сграда. Стойността на строителните дейности е общо 2 885 415 лева с ДДС.

След това кметът откри и обновената сграда 2 на училището на улица "Марагидик“ №37. Той и останалите официални лица бяха впечатлени от кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти, във всеки от които има пиано. В сградата са изградени и две зали за танцовите ансамбли, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. На първия етаж е разположено и собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС