Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин приключи индивидуалното си участие на Зимните олимпийски игри в Пекин с ново разочарование. Американката не успя да завърши слаломния манш на алпийската комбинация, в която бе сочена за отявлен фаворит и така остана с празни ръце от индивидуалните стартове в Китай.

След финала днес тя заяви, че не може да си обясни отпадането си, защото нито е натискала на 110%, нито се е пазила само и само да стигне успешно до финала.

"Добре съм, благодаря, че не попита какво е станало! Това ли е следващият ти въпрос“, започна интервюто си за Европсорт в шеговит тон американката.

"Това е въпросът, на който вие искате да знаете отговора, аз също. Не мога да разбера какво не ми се получаваше в тези състезания, особено днес. В гигантския слалом и слалома усетих, че може би натискам твърде много и не успях да си вляза в ритъма. Днес бяха по-релаксирана и си казах, че ще започна да натиска постепенно, с всяка следваща врата. Не исках да залагам на сигурното само за да финиширам, но и не натисках на 110% и пак не сработи.

"Нямам обяснение и не знаете колко гадно е това за мен, защото аз винаги искам да намеря обяснение. Сега просто няма такова.

"Има състезания, в които усещам напрежението, преди съм говорила за това. Последната олимпийска година в Южна Корея го усещах. Почти през цялата ми кариера усещах напрежение, но не и тук. Мисля, че просто исках да карам бързи и чисто, но не знам какви поуки да си взема, защото още в следващия старт за Световната купа всичко ще е различно“, каза Шифрин.

На въпрос дали все още възнамерява да участва в отборното състезание в събота тя отново отговори с шеговит тон.

"Да, но мисля, че вече съм по-скоро риск за моя отбор. Може би трябва да карам само спускане, поне в него финиширам“, каза американката.

В Китай тя участва във всички индивидуални стартове, но завърши само в супергигантския слалом и спускането. Двата ѝ резултата от тези две състезания бяха съответно девето място в Супер-Г и 18-о в спускането.