Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич е партньор по международен проект "SUCCESS, който подкрепя български и молдовски бизнес организации, малки и средни предприятия в сферата на творческите индустрии. Това съобщи Татяна Гичева, експерт в Търговско-промишлената палата в Добрич и мениджър проекти в офиса на Европа Директно - Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. В обхвата на проекта влизат бенефициенти, които имат потенциал за интернационализация при създаване на партньорства чрез обмяна на опит и добри практики, чрез предоставяне на консултантски услуги. Целта е да се повиши тяхната конкурентоспособност и производителност, да се разширят пазарите в конкретната сфера и да се създадат условия за въвеждане на иновации. ТПП в добруджанския град е водещ партньор в дейностите.

Партнира му Бизнес Инкубатор, Кахул, Молдова (IACH). В рамките на две бизнес мисии ще бъдат организирани работни срещи - през март тази година в Добрич и през април - в Кахул. Предвидени са също изложение на местните представители на творческите индустрии в Добрич, през март 2022; конференция относно финансирането от ЕС за сектора и споделяне на добри практики в Кахул, Молдова, през април 2022; онлайн срещи между бенефициентите и партньорите; предоставяне на консултантски услуги и разработка на електронно ръководство за възможностите за финансиране и добри практики в сектора "Творчески индустрии“.

Възможни бенефициенти са представители на фирми, сдружения и лица, упражняващи свободни професии в сектор творчески индустрии.

Необходима е регистрация при желание за включване в дейностите по проекта.

Тя може да бъде осъществена до 18 февруари 2022 г. на следния линк: https://bit.ly/3LrKYyQ. Проектът е финансиран от инициативата EU4Business: Connecting Companies на Европейския съюз и управлявана от EUROCHAMBRES. Бюджетът е 59 999 евро с принос на ЕС 95%. Дейностите ще продължат до 20 май 2022 г.

Жулиета НИКОЛОВА