Само три седмици след тежкото си падане в Кортина д'Ампецо, в което разкъса коленни връзки, София Годжа завърши на втора позиция в спускане на Олимпийските игри в Пекин. Италианката, която защитаваше титлата си от Пьончан 2018 финишира с пасив от 0.16 секунди зад шампионката Корин Зутер от Швейцария, като след финала заяви, че е дала всичко от себе си по трасето.

"Дадох всичко, което можах. Бях наистина доволна от карането на ски. В крайна сметка съм доволна от резултата си, защото съм тук, на Олимпийските игри след падането ми в Кортина", каза Годжия, която беше три дни с патерици след инцидента на 23 януари.

"Все пак имам медал, страхотен медал. Това е невероятно заради състоянието ми от последните 20 дни. Намерих невероятна сила в себе си. Радвам се, че дадох всичко, за да бъда тук днес, радвам се и съм благодарна, че успях да взема още един медал", каза родената в Бергамо скиорка.

Американската звезда Микаела Шифрин, специалистка в техничните дисциплини, завърши 18-а. Тя похвали Годжа за представянето.

"Беше почти невъзможно тя да е тук след падането. Не мисля, че някой знае пълните подробности около контузията ѝ, но е сериозна. Това сребро е като злато за нея, медал, който беше много, много труден за спечелване. Наистина е впечатляващо. Тя също се справи с огромното напрежение. Невероятно, че можеше да дойде и да се представи така", каза Шифрин за италианката.

Друга италианка Надя Делаго завърши трета и записа най-големия успех в кариерата си.

"Толкова е специално, че сме тук заедно. Първата ми Олимпиада с нея е невероятно. Ние си помагаме и съм толкова благодарна, че сме тук заедно", заяви Делаго за сънародничката си Годжа.