Американката Микаела Шифрин заяви, че напрежението вече го няма, след като отпадна от две от най-силните си дисциплини-слалома и гигантския слалом. 26-годишната Шифрин, най-доминиращата скиорка на своето поколение, направи катастрофален старт на Зимните олимпийски игри, пропускайки ранните врати в първите две състезания, но успя да завърши девета супер гигантския слалом.

"Честно казано, мисля, че отпадането в гигантския слалом и слалома намали напрежението върху мен. Но по отношение на представянето, по отношение на очакванията, почти поставих отметка в това квадратче... не по добър начин. Сега просто се опитвам да добия усещането върху ските, че всъщност се справям доста добре", заяви Шифрин.

Шифрин беше девета в първата тренировка в спускането, събитие, в което тя не е сред фаворитите.

"Вчера в супер гигантския слалом беше добро изпълнение и почти точно както си мислех, че ще се почувствам, така че беше наистина страхотно да карам ски. И днес отново се чувствах дори по-добре, отколкото всъщност си мислех", допълни американката.

Тя каза, че ще използва следващите няколко дни за тренировки, за да вземе окончателно решение дали ще започне състезанието за спускането във вторник.

"Не съм решила със сигурност да ли да участвам в спускането. Днешната тренировка ми дава малко повече позитивност. Бих искала да се състезавам. Това е планът. Ще трябва да видим как вървят нещата с течение на дните, защото има участъци от тази писта, в които някои от по-бързите скиори ще се справят отлично.

Ще се опитам да продължа и ще видим докъде наистина е потенциалът ми, но изглежда добре да се състезавам в спускането и що се отнася до безопасността или риска, наистина съм щастлив да кажа, че съм в доста добра позиция", завърши Шифрин.