Не го намирам за натиск, а по-скоро за излишен пиар от страна на Прокуратурата. Това каза пред журналисти министър-председателят Кирил Петков при явяването си пред държавното обвинение, предаде репортер на Агенция "Фокус“. По-рано президентът Румен Радев определи разпитът му в Прокуратурата като форма на институционално изнудване. Премиерът обясни, че екипът му е събрал списък с 19 имена на личности, които отдавна циркулират в медийното пространство.

"Съжалявам, че прокуратурата има нужда от Изпълнителната власт по този начин - да носи допълнителна информация и че иска даказателства, но аз съм тук да предам всичко, което е в моите ръце. Това е публична информация, има много журналистически разследвания, тези хора не са от днес или от вчера“, добави Кирил Петков.

"За мен една прокуратура би трябвало сама да може да направи това домашно и сама да се самосезира по публични данни. Това е част от техните задължения. Аз съм от друга страна доволен, че тези имена, които до момента са били говорени, но никога не сме чули от Прокуратурата, надявам се да предприемат всички действия, след като премиерът им ги носи на крака“, каза още Кирил Петков.

"Аз не съм тук да казвам кой е виновен и кой не“, коментира още премиерът.